Mikas blogg

Demonstration mot kriget i Irak, Helsingfors mars 2003
Börja med END!


13 May
2007

Protestin syy

G8-maiden hallitukset jatkavat ikiaikaista kleptokratiaa
[Attac] 

G8-maat ovat asteittain luoneet sellaiset talousrakenteet, taloudelliset puitteet, jotka rohkaisevat veronkiertoon ja rahanpesuun. Veropetokset ja talousrikollisuus eivät näet ole finanssiglobalisaation lieveilmiöitä vaan sen ydintoimintoja. Jos G8-maiden poliittiset johtajat eivät ole henkilökohtaisesti yllyttäneet maittensa yhtiöitä ja rikkaimpia ihmisiä finanssirikollisuuteen, niin sen ovat tehneet pankit, finanssipalveluyritykset ja suuret kirjanpitofirmat. Hiljattain ilmestynyt kirja A Game As Old As Empire. The Secret World of Economic Hit Men and the Web of Global Corruption (ed. Steven Hiatt, San Francisco 2007) on esimerkki kasvavasta kirjallisuudesta, joka dokumentoi maailmanlaajuisen korruptioverkoston olemassaolon.

G8-maiden poliittiset johtajat ovat osallistuneet tuon maailmanlaajuisen korruptioverkoston punontaan, he ovat - joitakin poikkeuksia lukuunottamatta - sen arkkitehteja ja rakentaja. Monasti he ovat myös henkilökohtaisesti sekaantuneet talousrikollisuuteen. Tarkoitan sellaisia henkilöitä kuin Bush vanhempi ja nuorempi (Kts. Lucy Komisarin artikkeli BCCI-pankista, em. teoksessa), Tony Blair (vrt. esim. "Blair defends decision to halt inquiry into Saudi defense contracts", International Herald Tribune 15.12.2006; sekä kirjanpidon professori Prem Sikkan artikkeli "New Labour: Tax Dodgers' Friend", Tribune 9 March, 2007) ja Berlusconi (kts. esim. Denis Robert & Ernest Backes, Révélation$, Paris 2001, ss 345-351), joitakin esimerkkejä mainitakseni. Eikä Putin välttämättä ole parempi, vaikka hän ryhtyi toimeen Hodorkovskia ja Lebedevia vastaan (kts. artikkeli "Pilkuton leopardi", Voima 5/2005") - ja olihan hänen edeltäjänsä Jeltsin perheineen vertaansa vailla valtion varojen kavaltajana! Sinikka Mönkäre kiteytti kemiraskandaalin yhteydessä tämän nykyisen globaalin roskaväen tekopyhyyden yhteen lauseeseen: "Sehän on täysin laillista"! (Kts. Hallituksen esitys suostumuksen antamiseksi toimenpiteille, joiden seurauksena voidaan luopua valtion omistuksesta Kemira Oyj:ssä, 2.10.2001).

Jared Diamondin kirjassa Tykit, taudit ja teräs, ja tarkemmin sanoen kyseisen teoksen neljännessätoista luvussa, joka käsittelee hallitusten ja uskontojen evoluutiota viimeisen 13.000 vuoden aikana, pääkäsitteeksi nousee kleptokratia, ts varkaiden valta. G8-maiden hallitukset valitettavasti jatkavat ikiaikaista kleptokratiaa. Se on protestin syy. Koittaako koskaan demokratian aika?


Another ownership and government| Paradsidan | Låt biblioteksprincipen råda jämsides med subsidiaritetsprincipen
Kommentarer
(Kommentarer saknas.)

Posta en kommentarSkriv ordet du ser på bilden i textfältet: refresh


>> Mikas hemsida

Powered by COREBloglaskuri alkaen-påbörjad-started 2014-01-23