Mikas blogg

Demonstration mot kriget i Irak, Helsingfors mars 2003
Börja med END!


26 September
2007

Vem redigerar om kommunens webbsidor efter sammanslagningen?

Svar: det är bibliotekariernas uppgift!
[grundlagar] 

Våra kommuner slås samman. Vad händer med biblioteken? Inte så hemskt mycket, kanske, i första hand. Men efter ett tag blir det antagligen rationaliseringsdags och då ska det sparas. Nå, jag behöver väl inte måla fan på väggen. Han avtecknar sig redan där i all sin tydlighet.

Kommunsammanslagningen får med säkerhet följder för biblioteken. Ett exempel är bibliotekets och kommunens webbsidor, som antagligen kommer att omorganiseras i den nya situation, som uppstår efter sammanslagningen.

Här gäller det för bibliotekarierna att ta initiativet! Ända sedan början av 1990-talet, när jag under någon tid arbetade i Kabelboken (första folkbiblioteket på webben) anser jag, att det är biblioteket som ska bestämma över kommunens webbsidor, inte tvärtom. Varför? Jo, för att webben är ett bibliotek. Och för att bibliotekarierna i motsats till kummunens tjänstemän och -kvinnor är professionella specialister på att förvalta och presentera information.

Om det bara vore lite mer ruter i våra bibliotekarier! Det är nämligen de de som borde säga var informationsskåpet skall stå i samhället.

Ikväll ordnas information om saken i min hemkommun Pernå. Kontakta mig redan idag, ifall ni har idéer och tankar om bibliotekens framtid i de nya, sammanslagna kommunerna!


Austerlitz| Paradsidan | En stor, fet lögnhals?
Kommentarer
(Kommentarer saknas.)

Posta en kommentarSkriv ordet du ser på bilden i textfältet: refresh


>> Mikas hemsida

Powered by COREBloglaskuri alkaen-påbörjad-started 2014-01-23