Mikas blogg

Demonstration mot kriget i Irak, Helsingfors mars 2003
Börja med END!


11 October
2007

Sadankomitean epäröivä jäsen

[bloggar] 

Amerikkalaisjournalisti Seymour Hersch, britittitutkija Paul Rogers, kanadalaistutkija Michael Chossudovsky ja monet muut maailman asioita tarkkailevat ihmiset pelkäävät USA:n ja/tai Israelin liittolaisineen (mm. NATO-maat eli EU-maat [1]) hyökkäävän Iraniin.

Varoitukset suunnitteilla olevasta Irania vastaan kohdistetusta mahdollisesta iskusta ovat myös saaneet julkisuutta niin valtalehdistössä kuin enemmän tai vähemmän marginaalisissa julkaisuissa.

Toisin sanoen uhka on melko laajasti tiedostettu ja sekin pelko piilee jossain takaraivoissamme, että USA tulisi käyttämään ydinaseita Iranissa, koska:

"USA, kuten muutkin ydinasevallat, valmistautuu uudistamaan sekä ydinkärkensä että niiden kantolaitteet. Maiden doktriinit on jo pitkälti uudistettu siten, että ydinasetta voidaan käyttää myös kaikkien epäiltyjen joukkotuhoaseiden tuhoamiseen, ennakoivana iskuna ja myös iskussa sellaiseen maahan, jolla ei ole ydinasetta itsellään. Aseita aiotaan vähentää samalla kun ne modernisoidaan." (J. Ellisaari: USA romuttamassa ydinsulkusopimuksen)

Miksi olemme hiljaa, missä rauhanliike viipyy?

Eurooppa on kreikkalainen nimi. Eurooppa, jonka "puolustus" perustuu ydinaseisiin on kreikaksi sanottuna dystopia. Ja Eurooppa, joka syyllistyy hyökkäykseen Irania vastaan olisi lopullinen katastrofi.

Miten potkaista END jälleen liikkelle?

Ranskalaisten gaullistien, brittiläisten imperialistien, venäläisten stalinistien ja kakkien keskivertodiplomaattien kauhuksi END (European Nuclear Disarmament) esitti v. 1980 tunnuksen ydinaseeton Eurooppa Atlantista Uraliin. Tämä utopia on ajankohtaisempi kuin koskaan aikaisemmin.

Mikael Böök
Sadankomitean epäröivä jäsen

_________
[1] Kaikki EU-maat eivät kuulu NATO:on. Mutta kantaako enää yhdenkään EU-maan ulkoministeri Sadankomitean merkkiä rinnassaan?


Filosofer och journalister verkar benägna att göra irrationell till ett modeord| Paradsidan | Epäröivä Sadankomitean jäsen (2)
Kommentarer
(Kommentarer saknas.)

Posta en kommentarSkriv ordet du ser på bilden i textfältet: refresh


>> Mikas hemsida

Powered by COREBloglaskuri alkaen-påbörjad-started 2014-01-23