Mikas blogg

Demonstration mot kriget i Irak, Helsingfors mars 2003
Börja med END!


10 December
2007

Newspapers suck 2

[Snea figurer] 

Hej och hoppas du mår bra. Det var skönt i Nairobi och Kenya. Jag tycker mig se mer och djupare där (fast synen försvagas med åren) än här. Därifrån anser ju Leakey med flera att vi alla härstammar.

Ravinens ena sida upptas av Nairobis största avskrädeshög Dandora. Andra sidan har slummen erövrat. Den kallas Koch. Men ett par kilometer österut, bakom höga stängsel, ligger Kenya School of Monetary Studies. Det var där vi höll vårt workshop om världens sociala forum och det proaktiva folkbiblioteket.

Innan jag reste sände jag ett inlägg om atomkraft till Hufvudstadsbladet:

Bästa Debattredaktör,

bifogar en insändare på drygt 2000 skrivtecken.

Hälsningar,

Mikael Böök
07750 Isnäs
044 5511324

Newspapers suck!

Undertecknads raseri over pressens svek beträffande rapporteringen av den livsviktiga EUROPEAN NUCLEAR CRITICAL CONFERENCE i Helsingfors 9-11.11.2007 förklaras delvis av att jag är bosatt i den sedan Medeltiden existerande landsorten Pernå, som pga av en teknokratisk kommunreform tvingas uppgå i staden Lovisa där det redan finns två kärnkraftverk av sovjetisk typ.

För närvarande dräglar den västeuropeiska kärnkraftsindustrin av iver över att få bygga ytterligare 1-3 nya kärnkraftverk i området! Och för att effektivera sin propaganda och anknyta till nationalkänslan har den tyska energijätten E.ON tillsammans med finska industri- och energibololag byggt en trojansk häst som kallas Fennovoima. En av kärnkraftslobbyns handgågna män är fd statsministern Paavo Lipponen. Det här är exempel på saker som mannen och kvinnan på gatan bör vara väl medvetna om. Men jag betvivlar att han eller hon är det. Förverkligandet av de aktuella nya kärnkraftsplanerna framskrider långt bortom medborgarnas insyn och påverkningsmöjligheter. För denna tystnad och brist på information vill jag beskylla mediaföretagens ägare och makthavare, som styr tidningarnas redaktionella linje och således ansvarar för la pensée unique i kärnkraftsfrågan. Som om klimatproblemen skulle kunna lösas med hjälp av ökad energiproduktion med urandrivna kärnkraftsreaktorer! I detta fall har även journalisterna gjort bort sig.

Hufvudstadsbladet kör ungefär en gång i veckan med helsidesreportage om bilindustrins nya modeller. Mycket ekologiskt och klimatvänligt, eller hur? HS har för sin del har börjat ta efter kvällspressens nyheter om de betydande händelserna i "Big Brother" typ "Matti bad Liisa visa sin f...a". Men detta är småsaker i jämförelse med vad pressen förtiger och förvränger. Den nyligen hållna europeiska kärnkraftskritiska konferensen presenteras på engelska på sidan http://www.uraanitieto.tormunet.fi/encc/index_eng.htm.

Mikael Böök
Farfar
Isnäs

Under återfärden till Finland läste jag Risto Isomäkis atomkraftsthriller Litium 6 och tänkte, att denna bok skulle förtjäna ett stort pris för då skulle kanske flera läsa den, fast det kanske de gör i alla fall, ifall ryktet om att det är en mycket spännande och angelägen bok sprider sig.

Väl hemkommen går jag igenom högen av Husis från dagarna jag varit borta. Min insändare har tydligen inte blivit publicerad. Nedan följer min epostkorrespondens med Debattredaktören:

Hbl-debatt: Kolla detta. Jag tycker inte vi tar in det här.
Mikael Book: Hej, var detta avsett för mina ögon?
Hbl-debatt: Svaret på din fråga är: Egentligen inte.
Mikael Book: Nåjo, det var väl det jag tänkte.

Hälsningar,

- Mika


Power och power| Paradsidan | Visast i Europa är inte den som sålt mest mobiltelefoner
Kommentarer
(Kommentarer saknas.)

Posta en kommentarSkriv ordet du ser på bilden i textfältet: refresh


>> Mikas hemsida

Powered by COREBloglaskuri alkaen-påbörjad-started 2014-01-23