Mikas blogg

Demonstration mot kriget i Irak, Helsingfors mars 2003
Börja med END!


15 February
2008

Debatten om slaveriet är härmed avslutad (Red.)

[bloggar] 

Hej , en hälsning, bara. Hur går det med lunginflammationen? jag håller på med att repa mig ifrån sinusiten. Som ett led i detta läste jag Mehiläispaviljonki en gång till, nu i dess svenska version Bipaviljongen. Den är lika tät som en bisvärm och god som en honungskaka! I övrigt får jag inget till stånd. Jag har också påbörjat tredje volymen av Lawrence Wittners A History of the World Nuclear Disarmament Movement. De två första volymerna har jag inte skaffat och inte heller läst. "Toward Nuclear Abolition" heter tredje bandet, vars undertitel är: 1971 to Present. År 1971 begrep jag ännu inte att kärnkraften är en avgörande fråga, eller att svaret lyder: Abolition. Det insåg jag först nel mezzo del cammin'.

Abolitionister, det är vad vi blev.

Men vi har misslyckats. Vår generation - din generation, min generation - särskilt då min generation.

Hans Rosing (Hbl 15.2.) är rädd för att det är fel på hans logik som han har undervisat i 35 år! Men det inte fel på Rosings logik utan felet sitter i atomsoporna, fast det begriper tydligen inte han. Vad är det egentligen han inte begriper? Det kan man inte diskutera i Hbl eftersom debatten om slaveriet härmed är avslutad. [1]

Kanhända faller också vårt slaveri under kärnkraften en dag på sin egen ekonomiska och sociala orimlighet. Fast det är nog sannolikare att mänskligheten dukar under för kommande kärnkraftsolyckor inklusive atomkrig. Till den grad livsfarliga risker låg det inte i upphävandet av negerslaveriet.

Krya på dig, bliv bättre,

- Mika

[1] "Debatten om kärnkraft är avslutad. Red." - Hbl 15.2.


Atomsopslogik| Paradsidan | Filmvisning och debatt om 9/11 i Europarlamentet 26 februari
Kommentarer
(Kommentarer saknas.)

Posta en kommentarSkriv ordet du ser på bilden i textfältet: refresh


>> Mikas hemsida

Powered by COREBloglaskuri alkaen-påbörjad-started 2014-01-23