Mikas blogg

Demonstration mot kriget i Irak, Helsingfors mars 2003
Börja med END!


07 June
2008

Everybody Knows

Låt Sibel Edmonds tala ut. Filmen Kill the Messenger (Une femme à abattre). Bakgrundsmusik och -lyrik av Leonard Cohen
[911] Let Sibel Edmonds Speak.
Music and lyrics by Leonard Cohen
     Kill the Messenger är en TV-dokumentär, som jag vill rekommendera, trots att den handlar om kusliga ting. Den sändes på FST 6.6.
     Denna franska produktion (ursprungligen: Une femme à abattre), handlar om den iranskfödda unga amerikanskan Sibel Edmonds och hennes kamp för att få berätta vad hon vet i offentligheten. Eftersom Sibel har goda kunskaper i azerbajanska och persiska ombads hon att fungera som översättare och tolk på FBI under veckorna omedelbart efter 9/11. Härigenom kom hon att få läsa och höra saker som myndigheterna i USA önskar hemlighålla. Det handlar bl.a. om myndigheternas förhandskunskap om planeringen av terroristattacken, om American-Turkish Council (en organisation som finns till för att främja handeln mellan Turkiet och USA), och om Pakistans kärnvapen. Förevändningen för hemligstämplandet är att det som Sibel vet kunde skada USAs diplomatiska relationer och amerikanska bolags affärsförbindelser. (Läs Philip Giraldis artikel What FBI whistle-blower Sibel Edmonds found in translation ; i Dallas News 17 februari 2008).
     Bilden ovan är länkad till en en webbsida i England, där man finner en något förkortad WMV-version (ca 50 min.) av detta viktiga dokument. Filmmakarna heter Mathieu Verboud och Jean R. Viallett. Mer om filmen på sidan http://www.justacitizen.com/KillTheMessenger.html


När politiken inte längre handlar om politik| Paradsidan | Var vi modigare på 1980-talet?
Kommentarer
(Kommentarer saknas.)

Posta en kommentarSkriv ordet du ser på bilden i textfältet: refresh


>> Mikas hemsida

Powered by COREBloglaskuri alkaen-påbörjad-started 2014-01-23