Mikas blogg

Demonstration mot kriget i Irak, Helsingfors mars 2003
Börja med END!


11 September
2009

Idag för åtta år sedan

[911] 

Det återstår att klara upp brotten som begicks 11 september 2001. Men vi gör som haren, sticker huvudet i busken, fast tillsammans -- en kollektiv verklighetsförnekelse! Således: Om vi bara håller fast vid det som vi under de senaste åtta åren har fått se på TV, höra på radion och läsa i tidningarna utan att ställa onödiga frågor om det omöjliga, som inte får hända, så ska ska nog allt gå bra. Tjugo arabiska terrorister raserade ett par-tre skyskrapor till grunden med två passagerarplan, rammade Pentagon med ett tredje och fick delarna av ett fjärde att sprida sig över ett område av rätt så förbluffande storlek. USAs flygvapen hade aldrig kunnat vänta sig någonting så nedrigt, kaos uppstod och det hela pågick i circus en och en halv timme utan att man hann ingripa. Underrättelsetjänsterna var illa koordinerade, vilket de sedermera fick en massa kritik för i 9/11-kommissionens rapport. Så att nu fungerar de bättre fast vissa hemliga transporter av terrorister ibland kommer i dagen på ett pinsamt sätt. 9/11-attackerna leddes av Osama bin Laden från en grotta i Afghanistan och därför var det alldeles rättvist att omedelbart börja ett krig mot folket i det landet. Det är förresten inte bara amerikanernas krig utan också vårt krig, som Fogh Rasmussen säger i senaste numret av "Time". Egentligen är det inte ens ett krig utan en krishantering, som antagligen måste fortsätta i decennier framöver ända tills demokratin har stabiliserat sig. Med andra ord : tills det afghanska folket har erövrat den politiska makten i samhället. Det framgick visserligen av Downing Street-memot att Bush och Blair konspirerade tillsammans för att föra hela världen bakom ljuset beträffande Iraks påstådda atombomber innan kriget bröt ut på våren 2003. Men det var väl bara ett mänskligt misstag som vi bör förlåta dem? Om allt går väl och irländarna godkänner Lissbonfördraget väljer vi nämligen Blair till EUs första president. Nåja, väljer och väljer -- vi ger helt enkelt vårt bifall. Den karln ju en hedersknyffel! Eller åtminstone, sedan hösten 2003, hedersordförande för Socialistiska Internationalen. Får vi dra huvudet ur busken nu?

Till kännedom: eftersom jag är pirat i kommunalvalen, som hålls i Lovisa 25.10.2009 har jag öppnat en egen blogg för det ändamålet. Det gäller ju att hålla sig framme om man vill nå ut till sina eventuella väljare. Vilket jag alltså vill.

Ännu en sak: igår utkom min kommentar till professor Mary Kaldors hoppingivande artikel om att avveckla den globala nukleära infrastrukturen (som det har varit tal om tidigare i den här bloggen). Rubriken på min kommentar blev: Pour une Europe démocratique, sans armes nucléaires (För ett demokratiskt Europa, utan nukleära vapen).


Biblioteket på utdöende?| Paradsidan | Prins Dakkar
Kommentarer
(Kommentarer saknas.)

Posta en kommentarSkriv ordet du ser på bilden i textfältet: refresh


>> Mikas hemsida

Powered by COREBloglaskuri alkaen-påbörjad-started 2014-01-23