Mikas blogg

Demonstration mot kriget i Irak, Helsingfors mars 2003
Börja med END!


31 March
2010

Skön pling-plong med blomsterlåda (Bloom Box)

[bloggar] 

Häromdan skrev jag en anmälan av Manuel Castells nya bok Communication Power. Texten ska utkomma efter påsk i ett nummer av Ny Tid. Enligt Castells leder nanoteknologins ankomst, och konvergensen mellan mikroelektronik och biologiska processer, till att gränsen mellan maskin och mänskligt liv håller på att utsuddas, "så att nätverken utsträcker sin samverkan från våra inre jag till hela den mänskliga verksamhetens rike" .

Bland konstnärer som känsligt gestaltar dessa förändringar noterar jag idag den kanadensiska kompositören RENAUD HALLÉE och hans verk SONAR, som jag här inbäddar för allmän beundran:

Sonar from Renaud Hallée on Vimeo.

Vem har inte ännu hört talas om Bloom Box, och varför? Och varför måste vi fortsätta att tjata och gräla om kärnkraften? Bloom Boxen är ju redan på kommande. Den - i kombination med solel från Sahara (jfr Desertec-projektet) blir våra kraftverk som vi kan driva med biogas från våra hushåll och trädgårdar. Den sofistikerade bränslecell som utgör "blomlådans" hjärta är visserligen inte lätt att begripa sig på men man behöver ändå inte vara en rocket scientist som dess uppfinnare K.R.Sridhar för att fatta någonting. T ex artikeln Giz Explains: Fuel Cells and Bloom Energy's Miracle Box ger basfakta i helt begripligt format, om än på engelska. Ekonomiska och finansiella synvinklar på det nya energimiraklet erbjuder tidskriften TechCrunch med sitt reportage John Doerr On Bloom Energy Launch: “This Is Like The Google IPO”.

GLAD FORTSÄTTNING PÅ PÅSKVECKAN!


"Deras beteende" av Dennis Brutus. Helen Thomas' enda fråga till president Obama| Paradsidan | Kärnkraftens samvetsfråga
Kommentarer
(Kommentarer saknas.)

Posta en kommentarSkriv ordet du ser på bilden i textfältet: refresh


>> Mikas hemsida

Powered by COREBloglaskuri alkaen-påbörjad-started 2014-01-23