Mikas blogg

Demonstration mot kriget i Irak, Helsingfors mars 2003
Börja med END!


24 August
2010

Dags att gå till angrepp mot frihetens fiender (uppdatering 24.8.)

[grundlagar] 

Nicholas Mead skriver (snabböversättning: Google translate och Mika):

Pentagons öppna fientlighet mot Wikileaks är väl känd och det är mycket möjligt det här är en smädelsekampanj, men om det är det det handlar om, så har kampanjen genomförts ganska dåligt hittills. Det kan också vara fråga om svikna förhoppningar hos en kvinna som legat med honom efter att hon fått reda på att han också hade legat med en annan kvinna. Man förmodar att kvinnorna samarbetade eller hade förbindelser med samma organisation som hade inbjudit Assange som talare. Den ena av kvinnorna kan ha upprörts över att han roade sig med dem båda. I sin ilska kanske de beslöt - eller de kan också ha tvingats av utomstående krafter - att smutskasta honom som hämnd, eller så kan den ena ha övertalat den andra att göra en gemensam anklagelse mot ett löfte om något slags ersättning. Det är underförstått att den andra inblandade kvinnan är något yngre än Anna Ardin. Det är svårt att säga något mer förrän Assange offentligt talar om exakt vad som hände under de ifrågavarande nätterna. I slutändan kan det komma att bli fråga om vad exakt vad offren menar med och hur lagen definierar "ofredande" "
Nåjo. Man kan spekulera. Anna Ardin var otvivelaktigt Julian Assanges presskontakt under dennes sverigebesök. Hon är sjukskriven, säger den kristna Broderskapsrörelsens ordförande Peter Weiderud till Newzglobe. Men vad i all världen är Newzglobe och kan man lita på dess uppgifter? Hur som haver kunde väl frilansredaktör Nicholas Mead (vem är han, förresten?) ha tillagt, att vi har rätt att vänta oss ett uttalande från Anna Ardins sida, dvs om exakt vad som hände eller inte hände den där natten, särskilt som Julian Assange faktiskt redan har lagt fram sin syn på saken i Al Jazeera och i Aftonbladet. Se Aftonbladet 22.8.2010: ”Jag har varnats för sexfällor”. Nu berättar Wikileaks grundare Julian Assange om våldtäktsanklagelserna.
– Det jag kan säga är att jag aldrig, haft sex med någon på ett sätt som inte byggt på total frivillighet från båda sidor.
sade Assange till Aftonbladet. "Hur skulle du vilja sammanfatta denna lördag" [dvs 21.8.], frågade Aftonbladets reporter Oisín Cantwell av Julian Assange.
Assanges svar:
– Vare sig åklagare eller polis har varit i kontakt med mig. Men jag är glad för att svenska myndigheter så snabbt värderade kvinnornas berättelser och la ner anklagelserna om våldtäkt. Tydligen är det så att en åklagare med högre rang tog över utredningen och ändrade beslutet om att anhålla mig.
– Den första åklagaren bör kritiseras. Så även media som blint rapporterade om anklagelserna.
Medierna, ja,och särskilt då moralens högsta väktare, dvs tabloidtidningarna. För övrigt: läs Wall Street Journals (som utges i tabloidformat utomlands) reportage om Wikileaks' finanser. Därav framgår bland annat, att i Australien är Wikileaks registrerat som bibliotek. Vilket är en glädjande nyhet för alla dem som menar, att också internet är ett bibliotek.


Dags att gå till angrepp mot frihetens fiender| Paradsidan | Dags att gå till angrepp mot frihetens fiender (uppdatering 25.8)
Kommentarer
(Kommentarer saknas.)

Posta en kommentarSkriv ordet du ser på bilden i textfältet: refresh


>> Mikas hemsida

Powered by COREBloglaskuri alkaen-påbörjad-started 2014-01-23