Mikas blogg

Demonstration mot kriget i Irak, Helsingfors mars 2003
Börja med END!


23 July
2011

Tid att utträda ur de villigas koalition

Reflexioner kring det fruktansvärda som hände på Utøya och i Oslo på fredag eftermiddag och kväll den 22 juli
[911] 

Nu, på lördag förmiddag vid elvatiden, har antalet dödsoffer överskridit 90. De flesta offren är ungdomar, som deltog i Arbeiderpartiets ungdomsförbunds sommarläger på Utøya. Gärningsmannen är tydligen en enda 32-årig norrman vid namn Anders Behring Breivik. Breivik greps redan igår. Han sägs ha "kopplingar till en högerextrem rörelse".

1.

Mediernas ryggmärgsreflex, dvs "al-Qaida", tycktes mig från början osannolik. Min första misstanke gällde Gaddafi, som ju i början av juli varnade för att han kommer att slå till mot mål i Europa om inte NATO upphör med bombandet. Gaddafi, som talade till sina anhängare i Tripoli 1 juli, talade uttryckligen om att angripa "kontor" och "familjer".

NATO-medlemslandet Norge deltar sedan fyra månader tillbaka i Libyenkriget med en egen F-16-skvadron. Norska statliga oljebolaget STATOIL har (eller hade?) andelar i oljefälten Marzuq och Mabruk, och libyska staten äger (ägde?) för sin del aktier i STATOIL. Norges beredskap att möta en eventuell libysk attack är kanske inte den allra bästa. Således föreföll det mig inte uteslutet, att Gaddafi i sitt nuvarande trängda läge skulle välja just Norge till första mål ifall han gick från ord till handling.


2.

Säg att Anders Behring Breivik blev mobbad i skolan. Påpeka att han fortsatte att bo ihop med sin mor fast han var över 30. Sök efter någonting att hänga upp sig på i hans sexliv. Nej, låt oss en gång för alla slå fast att karln är psykopat. En människa som har gjort det han har gjort måste ju vara det, för i annat fall skulle ordet psykopat sakna betydelse. Men vad förklarar detta ord? Och vad allt döljer inte dylika psykologiska förklaringsförsök?

Den som inte försöker ställa händelserna i Oslo och på Utøya i samband med "kriget mot terrorism" måste antingen vara vara blind eller sövd. Anders Behring Breiviks motiv är politiskt. Hans dåd är ett angrepp mot Arbeiderpartiets ordförande, statsminister Jens Stoltenberg, och mot de ungdomar, som ska föra Arbeiderpartiet och dess politik vidare.

Varför? Därför att Arbeiderpartiet och Stoltenberg för Breivik representerar Norges fall. Om det fortsätter såhär kommer Norge att förstöras av främmande kulturer och religioner, särskilt islam. Så tänker jag mig att Breivik tänker. Jag försöker med andra ord tänka mig Breiviks attack mot det nuvarande officiella Norge och dess förlängning som ett försök att väcka upp det egentliga, verkliga, reella Norge mot dess inre och yttre fiender. "Behring Breivik beskrivs ha högerextrema åsikter och har tidigare kallat Gro Harlem Brundtland för ”Landsmo(r)deren” på det norska nätforumet dokument.no, där han publicerat 75 inlägg" , läser jag i Aftonbladet.

Breivik beundrar särskilt Max Manus, en hyllad norsk motståndsman under den tyska ockupationen av Norge under andra världskriget. Manus är berömd för sina sabotageaktioner. Han medverkade vid sprängningen av flera tyska fartyg och til sprängningen av nazisternas kontor i Oslo för rekrytering av unga norrmän till "arbetstjänst" under sommarferierna.

3.

"Kriget mot terrorism" är en alltigenom lögnaktig propagandaoperation, som inleddes redan i samband det första Gulfkriget sommaren 1990 men drogs igång för fullt först efter 11 september 2001. Vi andra, som har genomskådat lögnerna, försöker efter förmåga dämpa deras verkningar. Men Breivik tycker att vi är alldeles för tama.

Anders Behring Breivik upplevde tydligen Jens Stoltenberg som en nutida Quisling, en undfallenhetsman och kollaboratör med fienden i "kriget mot terrorism". Han ansåg uppenbarligen, att propagandakriget "mot terrorism" borde leda till ett verkligt inbördeskrig. Så beslöt han att själv bli en riktig krigare, som sprider skräck och död bland terroristernas medhjälpare.


4.

Vi har förletts till att tro att det går att besegra ett substantiv, dvs "terrorism". Märkligt nog är det omöjligt. Det är hög tid att vi utträder ur de villigas stora koalition. För om vi fortsätter delta i "kriget mot terrorism" slutar också vi som terrorister.Om uthyrningen av läroböcker till de studerande | Paradsidan | Sammansvärjning
Kommentarer
(Kommentarer saknas.)

Posta en kommentarSkriv ordet du ser på bilden i textfältet: refresh


>> Mikas hemsida

Powered by COREBloglaskuri alkaen-påbörjad-started 2014-01-23