Mikas blogg

Demonstration mot kriget i Irak, Helsingfors mars 2003
Börja med END!


09 July
2013

Det har hänt en del i mitt piratliv

[Spinelli] 

 • I en omröstning på nätet nyligen valde Piraattipuolue tjugo (20) kandidater för valen till Europaparlamentetet, däribland undertecknad. En förteckning över PP:s kandidater med vidhängande presentationer finns här. Eurovalen äger rum i slutet av maj 2014.
 • Senaste veckoslut höll PP kongress i Esbo. Själv deltog jag för första gången (men bara under lördagen) och därför främst som lyssnare och observatör. Partiordföranden Harri Kivistö fick jobba hårt för att få tiden att räcka till men klarade sin uppgift med den hedern. En mängd tillägg till och ändringar i partiprogrammet stod på dagordningen och munturerna var också legio.
 • En gång hävde jag i alla fall upp min röst nämligen för att föreslå strykning av ett föreslaget tillägg till partiprogrammet angående "sextjänster". Mitt förslag förkastades i söndagens omröstningar. I denna fråga, som gäller inställningen till prostitution ock sk sexarbete står tydligen en majoritet av partimedlemmarna (varav största delen är unga män) på en helt annan linje än jag, någonting som jag inte heller kommer att sticka under stol med. Hoppas bara det visar sig finnas några kvinnor och män bland PP:s medlemmar och anhängare som är av samma åsikt som jag i denna fråga.
  Min åsikt motsvarar den som kommer till uttryck i manifestet "Zero Macho -- des hommes contre la prostitution" ( Noll Macho -- männen mot prostitution ), som jag har undertecknat och som kan studeras här.
  Att döma av den formulering som mot min vilja nu togs in i partiprogrammet stödde kongressdeltagarnas majoritet däremot åsikterna hos de tyska gröna och socialdemokrater, som år 2002 genomdrev en legalisering och legitimering av "sexarbete", prostitution och bordeller. Den åsikten är alltså varken särskilt originell eller progressiv. Dessutom har den nya tyska prostitutionslagen ingalunda förbättrat levnadsvillkoren för landets alla polska, ungerska, bulgariska, nigerianska osv "sexarbetare". Endast en bråkdel har f.ö. registrerat sig och sin "yrkesutövning".
  "Prostitution torpediert all das, was Frauen und Männer auf dem Weg zu einer gleichberechtigten Gesellschaft erreicht haben" , skriver Chantal Louis. Jag håller med. Läs mera här!


 • Sluta spionera på oss!| Paradsidan | Det vimlar av politisk-etiska pirater
  Kommentarer
  (Kommentarer saknas.)

  Posta en kommentar  Skriv ordet du ser på bilden i textfältet: refresh


  >> Mikas hemsida

  Powered by COREBlog  laskuri alkaen-påbörjad-started 2014-01-23