Mikas blogg

Demonstration mot kriget i Irak, Helsingfors mars 2003
Börja med END!


30 November
2006

Saker som Finland förhoppningsvis ska göra sig av med

[Snea figurer] 

Den svenska journalisten Henrik Arnstad har tydligen skrivit en viktig bok om Finlands agerande i andra världskriget. Finland framstår här som en sned figur. Det officiella Finland ljuger fortfarande om vår allians med nazisterna. Men inte bara det officiella Finland. Vi är tyvärr sneda litet till mans.

Så kan det gå - så går det - när stormakterna hoppar jämfota på en liten nation. Då blir man naturligtvis alldeles krokig och vindig i det lilla landet.

Men nångång måste också vi bli Burkina Faso, det upprätt gående folket. Världen håller ju på att bli större, och vi finländare förhoppningsvis lite vidsyntare än vi en gång var.

Det är givetvis bra att redaktör Arnstad tar upp detta ämne. Visst är det fortfarande en skandal. Särskilt här i Finland. Vår president Halonen har sagt att skadeersättningar inte kan utbetalas till de överlevande från de finländska koncentrationslägren i Östkarelen under andra världskriget, med mindre man stiftar en särskild lag om saken. Må riksdagen i så fall stifta en sådan lag, som möjliggör ersättningarna.


EU och NATO kan vara utan| Paradsidan | Independence Day
Kommentarer
(Kommentarer saknas.)

Posta en kommentarSkriv ordet du ser på bilden i textfältet: refresh


>> Mikas hemsida

Powered by COREBloglaskuri alkaen-påbörjad-started 2014-01-23