Mikas blogg

Demonstration mot kriget i Irak, Helsingfors mars 2003
Börja med END!


10 May
2006

Påminnelse

[grundlagar] 

Jag är federalist och för att EU ska ha en grundlag. Men det aktuella lagförslaget är nyliberalt och atlanticistiskt. Leve fransmännens NON!
12 May
2006

Multatulis hat

[911] 

Hatets fågel kläcker fram medlidandets kyckling. Den dynamiska kraften hos Multatuli heter hat, precis som hos Swift och Gogol och Mark Twain, ett passionerat, hederligt hat. Det är hederligt att hata Torrboll, och Multatuli hatade honom. Det är hederligt att hata fega klerker, och Multatuli hatade alla fega ämbetsmän. Ibland är det till och med hederligt och nödvändigt att hata samhället, som Swift, eller att hata hela mänskligheten, som Voltaire ofta gjorde

skriver D.H.Lawrence i sitt förord till Max Havelaar.
24 May
2006

Osama: Moussaoui är oskyldig

[911] 

Idag rapporterar medierna bin Ladins uttalande om Moussaouis oskuld. Det påminner mig  om  satserna "Frankrikes nuvarande kung är skallig" samt "Frankrikes nuvarande kung är inte skallig". Filosofen Bertrand Russell funderade i tiderna på vad man ska tänka om sådana påståenden. Russell blev ofta häcklad för sin frispråkighet om världens  makthavare.

Idag rapporterar medierna inte om Zogby-enkäten, som visar att 70 miljoner amerikaner vill ha en ny utredning om händelserna 9/11 2001. Zogby-enkätens resultat  presenterades på Yahoo News dagen innan  terroristernas konung kommenterade Moussaouirättegången.

Den 2-4 juni hålls en internationell konferens om 9/11 och framtiden i  Chicago.

Vågar man  hoppas att finländska medier ska bevaka den konferensen?  Närmare information om konferensen inkl. pressmeddelanden, se
911revealingthetruth.org
  


>> Mikas hemsida

Powered by COREBloglaskuri alkaen-påbörjad-started 2014-01-23