29 January
2013

Presidentti ja professori Matti Wiberg

Tunnettu euroliittovaltion lobbari professori Matti Wiberg esitti tasavallan presidentin viran lakkauttamista. Se merkitsisi europresidentti Herman van Rompuyn aseman vahvistamista.


Wiberg esitti 29.1. Ylessä presidentin viran lakkauttamista. Kirjoitin kommentteja Ilta-Sanomien yleisökeskusteluun. Seuraavassa yhteenveto:

Professori Wiberg vie Suomea kohti Euroopan liittovaltiota. Suomen presidentin viran lakkauttaminen on sama kuin annettaisiin lisää valtaa EU:n leikkipresidentille Herman van Rompuylle. Näin hänestä tulisi vähitellen todellinen vallankäyttäjä. EU:n presidenttiä ei mikään kansa ole koskaan päässyt vaaleilla valitsemaan, eikä pääsekään EU:n demokratiavajeen syventyessä.

Jos pitäisi valita EU:n turhake, niin se olisi tämä presidentin virka, jonka maksamiseen suomalaiset veronmaksajat joutuvat jo nyt osallistumaan. Ehdotan, että lakkautamme EU-presidentin viran ja laitamme van Rompuyn perustulolle.

Suomen presidentillä on kansanvaalin takia vastuu äänestäjille. Se on erittäin tärkeä asia, kun Euroopan liittovaltiota rakennetaan. Tasavallan presidentti on Suomen puolustusvoimien ylipäällikkö. Jos Euroopan unioni lähtee sotimaan vaikkapa Maliin - mikä on mahdollinen skenaario - Suomen presidentti voi asettua vastahankaan. Hänen täytyy vaaleilla valittuna presidenttinä ajatella asiaa aivan eri näkökulmasta kuin van Rompuyn, joka toimii ensisijaisesti Euroopan entisten siirtomaavaltojen etujen mukaisesti. Jos Suomen presidentin virka lakkautetaan, tuleeko van Rompuystä ylipäällikkö? Ylipäällikkyyden siirtäminen Suomen pääministerille ei auta, sillä sekin vähentää kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia. Määräenemmistöpäätösten lisääntyessä EU:ssa pienten maiden hallitukset ja pääministerit joutuvat alistumaan suurten tahtoon.

Suomen presidentin viran lakkauttaminen tekee europresidentti van Rompuystä Suomen tosiasiallisen presidentin. Kun unioni liittovaltioituu, hänelle kasataan yhä enemmän valtaa, eikä se voi olla kuin pois jäsenvaltioilta.

Posted by jmantyla at 16:04 | Comments (0)
<< Isänmaallisuudesta punaisten haudalla 6.12.2012 | Main | Eläkeiän nosto lisää nuorisotyöttömyyttä >>
Comments
There are no comments.
Post a comment